Programok

 

 

 

2011. május 4.

2011. május 4-én a Baranya Megyei Önkormányzat Dísztermében került megrendezésre a Magyarország-Horvátország IPA program keretében zajló UNIREG IMPULSE projekt zárókonferenciája. A konferencián a projekt általános eredményeinek és tevékenységeinek bemutatása mellett a megalakult négy munkacsoport is bemutatta 16 hónapos munkájának eredményeit, elmondta tapasztalatait. Emellett az egyes résztémákban meghívott előadók részvétele is emelte a rendezvény színvonalát.

Bővebben >>


2010. november 23.

Az IPA UNIREG IMPULSE projekt vidékfejlesztés munkacsoportja Beremenden tartotta műhelymunkáját, ahol a vidékfejlesztés különböző szintű szervezői jelentek meg, mint például a Baranya Megyei Önkormányzat az Eszék-Baranya megyei Fejlesztési Ügynökség, Helyi Akciócsoportok vezetői a határ mindkét oldaláról. Az eseményen a munkacsoport tagjai is beszámoltak gyakorlati és elméleti tapasztalataikról, a magyar kollégák felhívták a horvát felek figyelmét az esetleges buktatókra, problémákra. Az eseményen a közös együttműködés, vidékfejlesztés közös irányai, azok lehetőségei is megfogalmazódtak.


Program, prezentációk >>2010. november 11.

Az IPA UNIREG IMPULSE projekt területi- és stratégiai tervezés munkacsoportja Kaposváron az Egyetem épületében tartotta meg műhelymunkáját, ahol a meghívott előadók (VÁTI, DDRFÜ) mellett a munkacsoport tagjai is elmondták a projekt keretében született eredményeiket. A délután folyamán gyakorlati szakemberek mutatták be a megyei tervezési rendszereket, dokumentumokat a határ mindkét oldalán, kitérve az esetleges jó és rossz gyakorlatokra.

Program, prezentációk >>2010. szeptember 28.

A Magyarország–Horvátország Határon Átnyúló együttműködési Program keretein belül zajló UNIREG IMPULSE projekt megvalósítói, az MTA RKK DTI, a Kaposvári Egyetem és az eszéki Josipa Jurja Egyetem munkatársai közös értekezletet tartottak, melyen szó volt a 16 hónapos projekt első felének eredményeiről, valamint a következő trimeszter teendőiről. Döntés született arról, hogy a vidékfejlesztés, a környezetvédelem és a területi-, ill. stratégiai tervezés témakörében szervezésre kerül egy–egy workshop, valamint a témákban megrendezésre kerülnek terepbejárások is (LEADER-csoportokhoz, élménygazdaságokhoz, stb.). A pontos helyszínek és időpontok még szervezés alatt vannak2010. május 14.

Megtörtént a projekt keretében az első műhelymunka megszervezése, mely 2010. május 12-én Kaposváron, 13-án Pécsett került megrendezésre az élménygazdasg témakörében. Az interaktív workshop levezetője Kovács Dezső, az MTA RKK kutatója volt, a műhelymunkát mindkét napon Gál Zoltán projekt koordinátor nyitotta meg. A pécsi eseményre négy horvát partner is ellátogatott, számukra a megértést tolmácsok segítették.2010. március 31.

A projekt résztvevők március 30-n Eszéken tartották munkacsoport alakuló meetingjüket, ahol a két magyar és egy horvát partner részéről elhangoztak a célok, az elgondolások, majd megtörtént a végleges munkacsoportok kialakítása, a vezetők kinevezése. Ezután az egyes munkacsoportok külön-külön alakították ki a munkaterveiket.
2010. február 26.

A Magyarország-Horvátország IPA Határmenti Együttműködési Program 2007-2013 keretében elnyert UNIREG IMPULSE projektben résztvevő intézmények képviselői 2010. február 25-én tartották alakuló megbeszélésüket Pécsett az MTA Regionális Kutatások Központjának székházában. A meeting célja a véglegesített feladatok, célok megvitatása volt. 
 
 
Loading...